Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da ağaçları ‘soğuk’ vurdu!.. Verim yarıya düştü
Yıllık yaklaşık 6 bin ton ceviz üretiminin yapıldığı Kastamonu’da yüzde 50 verim kaybının yaşanması bekleniyor.
Bu çilek fideleri çok 'özel'
İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi.
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
"Yaz kış sebze üreten çiftçimizin yanındayız"
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından İnebolu ilçesinde çiftçilere, kışlık sebze üretimi kapsamında 8 ton mor soğan 110 adet sera naylonu, 50 adet 100 metreküp kereste çiftçilere teslim edildi. Yapılan açıklamada; "Yaz kış sebze üreten çiftçimizin yanındayız" denildi.
Safranbolu safranı AB tarafından tescil aldı
Safranbolu safranının Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından tescillendiği bildirildi.
İttifak meclise girmedi! AK Partililer reddetti…
Kastamonu Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısının 2’ncü oturumu gerçekleştirilirken, Kastamonu Belediyesi’nin 100 milyon TL’lik kredi talebine AK Partililerin ret oyu vermesi sonrasında Başkan Vidinlioğlu da birkaç cümleyle gönderme yaptı…
Kastamonu'daki hayvan sahiplerinin dikkatine: Şap Aşılamaları başladı
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü güz dönemi Şap Aşılama Kampanyası'nın 1 Eylül itibariyle başladığını duyurdu.
Kaymakam Baycar'dan 'Sera Projesi' için alan incelemesi
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilecek olan Sera Proje kapsamında Yeşilöz Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.
Mantar toplantısının ikincisi Cide'de düzenlendi
Cide Orman işletme Müdürlüğü ile Cide Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde mantar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Cide ormanlarında doğal olarak toplanıp pazara sunulan mantarlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda sunumu mantar uzmanı Ferhat Çevik yaptı.
Felaket geri döndü! Kastamonu’da da hayvan pazarı kapatılmıştı
Geçtiğimiz yıllarda kendini gösteren koronavirüs pandemisinin ardından yeni bir hastalık türü kendini gösterdi. Türkiye’de de bazı bölgeler karantinaya alındı.
Kastamonu gıdım gıdım, Samsun koşar adım…
KENEVİR FABRİKASI, SAMSUNLU ÇİFTÇİLERİ İHYA ETTİ..
Devrekani Pazar Yeri 14 Eylül'de ihalesi yapılacak
Kastamonu Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü Devrekani Belediyesi tarafından işletilecek olan Devrekani Pazar yerinin proje ihalesinin,14 Eylül'de gerçekleştirileceğini duyurdu.
Devrekani Pazar Yeri 14 Eylül'de ihaleye çıkıyor
Kastamonu Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü Devrekani Belediyesi tarafından işletilecek olan Devrekani Pazar yerinin proje ihalesinin 14 Eylül'de gerçekleştirileceğini duyurdu.
Hububat hasadında denetimler arttırıldı
Hububat hasadı tüm hızıyla devam ederken Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biçerdöverlerle yapılan hasatlarda dane kaybını önlemek için sahada....
O illerden sonra Kastamonu'da da alarm seviyesi yükseltildi!
Yozgat, Amasya, Çankırı, Sinop, Kastamonu, Samsun ve Kırıkkale'de alarm seviyesi yükseltildi. Hastalık, Türkiye'de sinsi sinsi yayılıyor.
İnebolu’da kış için binlerce sebze fidesi dağıtılacak
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yaz-Kış Sebze Üretimi Projesi”nin uygulamasına başlandı.
Kastamonu'dan 4.003 çiftçi başvuru yaptı
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 2023 yılı Yem Bitkiler Desteği için başvuru yapan çiftçilerin, ekilişlerinin yerinde tespit ve kontrolleri devam ediyor. 2023 Yem Bitkileri Desteği için Kastamonu'da toplam 4 bin 3 çiftçi başvuru yaptı.
Kastamonu'nun komşusunda çiftçilere biçerdöver sertifikası
Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde düzenlenen biçerdöver operatörü kursunun ardından yapılan yazılı ve uygulamalı sınavları başarı olarak tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.
Hanönü Kaymakamlığı duyurdu: 'Adli soruşturma başlatıldı'
Geçtiğimiz gün akli dengesi yerinde olmayan bir şahsın sokak hayvanlarına eziyet ettiği yönünde çıkan haberlere ilişkin Hanönü Kaymakamlığı'ndan son durum açıklaması geldi. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada hayvanlara yönelik eziyet ihbarının, 112 acil çağrı merkezine düştüğü ve İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerin de olay yerine giderek müdahale ettiği, şahıs hakkında da adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Bir ilimizde ölümcül hastalık alarmı! Tüm köyler karantinada
İl genelinde artış gösteren şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarları ile tüm köy ve mahalleler karantinaya alındı.
Akgül, Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Mehmet Akgül, Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı.
Afyonkarahisar'da YEG bilgilendirme toplantısı
IPARD Yönetim Otoritesi tarafından LEADER tedbiri kapsamında kurulmuş olan 100 Yerel Eylem Grubunun (YEG) bilgi ve tecrübelerinin paylaşılması adına 19-23 Haziran 2023 tarihleri arasında Afyonkarahisar'da 'Yerel Eylem Grubu Temsilcileri ve Ortaklarının Eğitim ve Bilgi Paylaşımı' konulu toplantı gerçekleştirildi.
Alıcı da satıcı da memnun
KASTAMONU HAYVAN PAZARLARINDA KURBAN BAYRAMI HAREKETLİLİĞİ...
Denetimler devam ediyor
Kurban Bayramına sayılı günler kala Kastamonu Hayvan Pazarında da hareketlilik sürüyor.
Atıl araziye çeltik ekildi
Hanönüde atıl durumda bulunan hazine arazisinde çeltik ekilmesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çalışmalar gerçekleştirildi.
Daday'da Çiçeklerin Dili eğitimi verildi
İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrenci ve öğretmenleri için 'Çiçekler ve Çiçeklerin Dili' eğitimi gerçekleştirildi.
Kurban öncesi hayvan pazarı kapatıldı!
Kastamonu’da da birçok köyde görülen şap hastalığı sonrası Tosya’da kapatılan hayvan pazarının ardından, komşu ilimiz Bartın’da da Akçamescit ve Abdipaşa hayvan pazarları kapatıldı.
Kurban öncesi hayvan pazarı kapatıldı... Çember daralıyor!
Kastamonu’da da birçok köyde görülen şap hastalığı sonrası Tosya’da kapatılan hayvan pazarının ardından, komşu ilimiz Bartın’da da Akçamescit ve Abdipaşa hayvan pazarları kapatıldı.
Hayvan Hastanesi hizmete açıldı
Kastamonu Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Kastamonu ve bölgesine hizmet vermeye başladı.